EMBAJADA DE ESPAÑA EN ANKARA Presidency Logo
Home   |   Español   |   Türkçe   |   English   |   Trámites Consulares   |  Contact us   |   Site map
Home

Visados-Vize:
Español
Türkçe
English

Otros trámites para españoles

Contact us

Site Map

Ankara'dan (Türkiye), kısa süreli vize başvurusunda bulunacakların sunması gereken evrak listesi:


Uyarı! Vizeler hakkında bilgi: Visa Information System yürürlüğe girdi.

Kısa süreli vize (Schengen vizesi) taleplerinde, yeni yürürlüğe giren Visa Information System dikkate alınmalıdır. Ayrıntılı bilgi için, aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

http://www.avrupa.info.tr/visas-mobility-migration/how-to-get-a-schengen-visa.html

İspanyol yasaları gereği, Irak, Suriye, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşları tüm evraklarını İspanyolca’ya tercüme edilmiş olarak sunmalıdır.

Bazı durumlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından da, Büyükelçilik tarafından vize başvuru evrakları incelendikten sonra, vize başvuru evraklarının İspanyolca’ya tercüme edilmesi talep edilebilir.


TÜM BAŞVURULAR İÇİN
:

- Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu
- 1 adet biyometrik fotoğraf
- Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)

- 30.000  Euro teminatli seyahat sağık sigortasi talep edilen vize  süresi boyunca geçerli olacak. Seyahat süresinin 7 günden az olması durumunda, sigorta en az 7 günlük olmalıdır ve her halükarda sigortanın seyahat süresi + 2 günü kapsayacak şekilde yaptırılması önerilir.


VE AŞAĞIDA BELİRTİLEN İLGİLİ EVRALAR:


    A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

2) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler

3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

  • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

  • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

    1. Başvuru sahibi çalışan ise:

  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı

  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

    1. Başvuru sahibi çiftçi ise;

      - bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    2. Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

  • Vergi levhası

    1. Başvuru sahibi emekli ise:

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

    1. Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci Belgesi

    1. Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

  • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

    B. AİLE VEYA ARKADAŞ ZİYARETİ AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

(2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

  • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

  • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

      1. Aile bağlarının olduğuna dair belge (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)

(4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

        1. Başvuru sahibi çalışan ise:

  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı

  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

      (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;

      - bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    1. Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

  • Vergi levhası

    1. Başvuru sahibi emekli ise:

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

    1. Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci Belgesi

    1. Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

  • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

(5) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge

  • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır)

    C. TİCARİ ZİYARET AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN

    GEREKLİ BELGELER

      1. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

      2. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

  • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

  • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

      1. Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeler.

      2. Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

    1. Başvuru sahibi çalışan ise:

  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı

  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

    1. Başvuru sahibi çiftçi ise;

      - bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    2. Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

  • Vergi levhası

(d) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge

- Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik

    ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır)

    D. TIRLA SCHENGEN BÖLGESİNE GİRMEK VE/VEYA SHENGEN

    BÖLGESİNDEN GEÇMEK AMACIYLA YAPILAN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı.

  2. Şirket sürücülerinin listesi.

  3. Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK "hizmet dökümü" ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi.

  4. Şirketin Ticaret Odası kaydı.

  5. C2 belgesi (ihracat izni).

  6. Sürücünün ulusal veya uluslararası sürücü belgesi.

  7. AB’deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.

E. KÜLTÜREL, SPORTİF VEYA KONFERANS ETKİNLİKLERİNE KATILIM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

  2. Konaklamaya ilişkin belge.

  3. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

  • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

  • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).

  1. Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

      (a) Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:

  • Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye.

      (b) Spor etkinlikleri amacıyla:

  • spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi.

  • gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı.

  1. Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

    1. Başvuru sahibi çalışan ise:

  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı.

  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü".

      b. Başvuru sahibi çiftçi ise:

  • ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

      (c) Başvuru sahibi çalışan veya özel şirket sahibi ise:

  • şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.

  • Vergi levhası.

      (d) Başvuru sahibi emekli ise:

  • emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

      (e) Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci Belgesi.

      (f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

  • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

F. ÖĞRENİM VEYA AB'NİN EĞİTİM, ÖĞRENİM VEYA ARAŞTIRMA PROGRAMLARINA KATILMA AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

  2. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:  

  • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

  • zenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).

(3) Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge

(4) Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

  1. Öğrenim amacıyla:

  • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilir nitelikte formlara ilişkin linkler yer almaktadır)

  1. AB'nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:

  • Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı.

  • Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.

(5) Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

      (a) Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise:

  • işveren mektubu ve/veya izin onayı.

  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi.

      (b) Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci Belgesi.

  1. Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

    - Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).