EMBAJADA DE ESPAÑA EN ANKARA Presidency Logo
Home   |   Español   |   Türkçe   |   English   |   Trámites Consulares   |  Contact us   |   Site map
Home

Visados-Vize:
Español
Türkçe
English

Otros trámites para españoles

Contact us

Site Map

Çalışma vizesi (çalışan olarak)


İspanyol yasaları gereği, T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri tüm evraklarını İspanyolca’ya tercüme edilmiş olarak sunmalıdır.

Bazı durumlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından da, Büyükelçilik tarafından vize başvuru evrakları incelendikten sonra, vize başvuru evraklarının İspanyolca’ya tercüme edilmesi talep edilebilir.


  • İspanyol firmanın, İspanya Çalışma Bakanlığı'na yaptığı iş başvuru ve kabul evraklarının orijinalleri.

  • En az oniki ay geçerlilik süresi olan pasaport.

  • Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri. (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)

  • Uçak rezervasyonu
  • Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce).

  • Bir resim (yeni çekilmiş ve biyometrik olmalıdır. Renkli fotokopi kabul edilmez).

  • Adli Sicil belgesinin aslı ve fotokopisi (İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır).

  • Vize başvuruları bizzat ilgili tarafından yapılmalıdır.


ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Bu tür vizelerde karar mercii İspanya Dışişleri Bakanlığı olduğundan, vizelerin cevap süresi 2 ayı bulabilmektedir. 2 ay süre zarfında cevaplandırılmayan vize başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

  • Yukarıda belirtilen evrakların tamamının ibrazı, gerekli vizenin verileceği anlamına gelmemektedir.

  • Gerekli görüldüğü takdirde, yukarıdaki listede yer almayan başka evraklar da talep edilebilir.


DİKKAT
:

  • VİZE ALINIP İSPANYA’YA GİDİLDİKTEN SONRA 30 GÜN İÇERİSİNDE YABANCILAR POLİSİ’NE BAŞVURUP OTURUM KARTI ALINMALIDIR.