EMBAJADA DE ESPAÑA EN ANKARA Presidency Logo
Home   |   Español   |   Türkçe   |   English   |   Trámites Consulares   |  Contact us   |   Site map
Home

Visados-Vize:
Español
Türkçe
English

Otros trámites para españoles

Contact us

Site Map

Çalışma hakkı vermeyen oturum vizesi


İspanyol yasaları gereği, T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri tüm evraklarını İspanyolca’ya tercüme edilmiş olarak sunmalıdır.

Bazı durumlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından da, Büyükelçilik tarafından vize başvuru evrakları incelendikten sonra, vize başvuru evraklarının İspanyolca’ya tercüme edilmesi talep edilebilir.

  • En az oniki ay geçerlilik süresi olan pasaport.
  • Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri. (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce).
  • Bir resim (yeni çekilmiş ve biyometrik olmalıdır. Renkli fotokopi kabul edilmez).
  • Adli Sicil belgesinin aslı ve fotokopisi (İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır).
  • Eksiksiz doldurulmuş Ulusal Vize başvuru formu (National vize formu İspanyolca veya İngilizce).
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (beyaz fonlu)
  • Tam teşekküllü hastaneden sağlık raporunun aslı ve fotokopisi (İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır).
  • Adli Sicil belgesinin aslı ve fotokopisi (İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır).
  • Kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek gelirlere sahip olduğunu gösterir belgeler veya düzenli olarak gelir elde ettiğini gösterir belgeler (belge asılları ve fotokopisi).
  • İspanyada konaklanacak yere ait belgeler (orijinal ve fotokopi)
  • Eksiksiz doldurulmuş idari bedel formuTASA ADMINISTRATIVA 790 codigo 052. Oturum izni ücreti, vize başvurusu esnasında ödenecektir.
  • Vize başvuru ücreti
  • Çalışma hakkı vermeyen oturum izni talep formu (LO 4/2000 y RD 557/2011)
  •  Vize başvuruları bizzat ilgili tarafından yapılmalıdır.


ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Bu tür vizelerde karar mercii İspanya Dışişleri Bakanlığı olduğundan, vizelerin cevap süresi birkaç  haftayı bulabilmektedir.

  • Yukarıda belirtilen evrakların tamamının ibrazı, gerekli vizenin verileceği anlamına gelmemektedir.

  • Gerekli görüldüğü takdirde, yukarıdaki listede yer almayan başka evraklar da talep edilebilir.


DİKKAT
:

  • VİZE ALINIP İSPANYA’YA GİDİLDİKTEN SONRA 30 GÜN İÇERİSİNDE YABANCILAR POLİSİ’NE BAŞVURUP OTURUM KARTI ALINMALIDIR.